iPhone 3G från Telenor

Idag börjar Telenor sälja iPhone 3G!

Det har jag väntat på länge! Jag har till och med stått över att förlänga mitt nuvarande kontrakt för att få lägre minutkostnad.

Man får iPhone med 16GB gratis och 499kr att ringa för med dyraste kontraktet. Det kostar 599 kr/mån. Men då kostar samtal bara 9 öre i minuten (jämfört med 79 öre som jag har nu) och data över HDSPA och WiFI är gratis och obegränsat. Den obegränsade datan gäller dock tyvärr bara under bindningstiden, därefter får man betala extra för det.

För dom med lite sämre ekonomi finns alternativet iPhone 8GB med ett kontrakt på 469kr månaden. Samtalsavgiften är då 29 öre i minuten. Fria samtal och sms ingår upp till 299 kr i månaden. Även det känns som en ganska bra deal. Det går även att få 16GB-versionen med detta kontrakt, men då får man betala 962 kr för telefonen.

Alla kontrakt som erbjuds har en bindningstid på 24 månader. Det är ganska långt, men det är nog vad man får räkna med för en så avancerad telefon.

Idag ringar jag för ca 300 kr i månaden. Jag skulle alltså behöva lägga ut ca 170-300 kr extra i månaden i 24 månader för att få en 3G-version. Det skulle innebära en kostnad på mellan ca 5000 och 7000 kr.

Nu börjar jag starkt fundera på att uppgradera från min första versions iPhone. Det skulle nämligen inte skada med 3G-surf och GPS. Speciellt till sommaren vore det trevligt med GPS då jag hoppas på att kunna köra en del motorcykel på semestern. Men det vore också tråkigt att låsa upp sig i två år om nu Apple släpper en tredje version av iPhone i sommar i samband med att v3.0 av iPhone OS ges ut. Måste fundera på saken.

Uppdatering:
Om man räknar på hur mycket man kan ringa per dag med de tre olika kontrakten så blir det följande: 34 min/dag för kontraktet på 469 kr/mån. 145 min/dag för det på 579 kr/mån samt 180 min/dag för det dyraste på 599 kr/mån. Att välja mellan dom två dyrare kontrakten är inte så svårt, för en 20 extra i månaden får man ringa för en hundring extra, och får halva minutpriset. Det billigare ger dock avsevärt mindre minuter att ringa för per dag. Men sen finns det heller inte en chans att jag ringer för över en halv timme om dagen.

Jag blir mer och mer sugen på att ta det erbjudandet. Men jag skulle också vilja ha lite större flash-minne och bättre batteritid, kanske även en lite bättre skärm. Dvs, de saker jag misstänker kommer komma i iPhone 3.0 i sommar.

Nä, det får nog bli att vänta ändå. Har ju klarat mig utan 3G hittills så jag kan nog klara mig i några månader till. Dessutom har jag rätt mycket utgifter redan som det är…

Andra bloggar om: , , ,


Om detta inlägg