Uppdaterar bloggen

Har uppgraderat bloggmotorn till senaste versionen, WordPress 2.7.1. Nu håller jag också på att bygga om utseendet litegrann. Den förra var så gräsligt ful. Jag har för tillfället valt att utgå ifrån en mall som kallas ”Hemingway Reloaded” från WordPresslab.

Som ni ser så är denna mall väldigt avskalad och minimalistisk, vilket jag gillar. Jag håller som bäst på att översätta och flytta över lite tillägg från den gamla designen. Men det kommer ta ett tag, då det finns en del att göra. Utöver detta så planerar jag att bygga om designen lite också. Jag vill få bort så mycket som möjligt av onödig extrainformation som möjligt.

Informationen om mig behöver till exempel inte synas konstant, så den tänkte jag gömma och bara hämta när den efterfrågas. Mycket av statistiken och listor jag hade på förra designen känns också onödig att visa vid varje sidladdning. Det tar mest bara tid att generera, och tar bort fokus från det som är intressant — själva innehållet. Istället tänkte jag att detta göms i flikar vid sidan av fönstret och om man vill se dom så laddas dom från servern först då och ”vecklas” fram. Vi får se hur det går…

Andra bloggar om:


Om detta inlägg