Airport Express

Köpte en Airport Express från Apple idag. Det är en liten trådlös router kombinerad med möjligheten att dela en USB-printer på nätverket, samt att man kan spela upp musik trådlöst via iTunes.

Efter en busenkel installation, som i princip bara innebar att klicka sig igenom en Wizard som automatiskt hämtade inställningarna från mitt befintliga trådlösa nät så var jag igång. Nu är det bara att välja att spela upp musik från iTunes till Airport Express så spelas det upp på mitt vanliga ljudsystem, utan några extra sladdar.

Som en bonus har jag även kunnat ta bort nätverkskabeln till min Xbox som tidigare legat tvärs över hallgolvet. Jag har nämligen kopplat in den direkt på Airport Express nätverksuttag.

Genom programmet Airfoil går det även att spela upp ljud från andra applikationer än iTunes. Efter installation väljer man bara program i listan över applikationer och sätter vilken Airport Express som ska användas. Det funkar klockrent, går även att se på film. Tyvärr kostar det $25 för att spela längre än 10 minuter åt gången. Men det kan det nog vara värt.

Ett litet problem uppstod vid första användningen av Airport Express dock. Det var första gången jag körde iTunes 8, och det visade sig att den uppgraderingen aktiverade några inställningar som gjorde att ljudet lät burkigt och allmänt skräpigt. Det visade sig vara enkelt åtgärdat genom att stänga av ”Sound Enhancer” och Equalizern. Nu låter ljudet som det ska.

Jag har hört rapporter om att ljudet i Airport Express ska vara lite halvdåligt. Det är dock inget jag har märkt av hittills. Kanske märks det tydligare om man har riktigt bra ljudsystem. Men för mig funkar det nog alldeles ypperligt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,


Om detta inlägg