Woopra analytics

Idag fick jag min blogg godkänd för beta-testning av det nya sidanalyssystemet Woopra.

Woopra fungerar ungefär som Google Analytics och är till för att hålla koll på trafiken på din webbplats eller blogg. Den stora skillnaden med Woopra är att man kan tanka hem ett program till datorn där man kan se allt som händer på webbplatsen i realtid.

Med hjälp av snygga grafer, kartor och annat kan man se all trafik som sker på sidan, var besökarna kommer ifrån och vad dom håller på med för tillfället. Om användare är inloggade så kopplas namn och avatar till informationen, och man kan få direktinfo om att nya inlägg har skrivits eller användare har registrerats.

Eftersom Woopra fortfarande är i beta-stadie så måste man skriva upp sig på en väntelista för att få tillgång till systemet. Man får också bara köra systemet på en webbplats, och den får inte ha alltför mycket trafik. När man väl har fått ett konto och installerat Woopra-programmet så måste man lägga till lite kod på sin webbplats. Detta är ett javascript och fungerar på samma sätt som koden som man lägger in för Google Analytics.

Till WordPress finns en färdig plugin att tanka ner och installera som automatiskt lägger in denna kod. Den ser också till att inloggade användares namn och gravatarer visas korrekt, samt att kommenterar kommer upp som notiser i systemet.

För Joomla 1.5 har jag själv skrivit en modul som heter Jx Woopra som enkelt installeras och aktiveras via Joomlas administrationssida. Efter att den har installerats och publicerats måste man skriva in Website ID och API Key i parameterna. Jx Woopra för statistik över inloggade användare, deras e-postadress och gravatar baserat på e-postadressen.

Jag har även fått tillgång till koden för Rollspel.nu där jag också har lagt in det. Där är det sammankopplat med forumsystemet UBB.threads och det förs statistik med inloggade användarnamn samt deras avatar i systemet. För tillfället är detta en template-ändring samt en mindre kodändring i ett script. När jag väl har kollat att det fungerar så kommer jag antagligen lägga upp information om de nödvändiga förändringarna på webbplatsen UBBDev.com för dom som vill använda sig av det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,


Om detta inlägg