Två nya ölsorter från Jämtlands Bryggerier

Idag var jag på Flyt i Stockholm där Jämtlands Bryggerier gav sina Akademi-medlemmer möjligheten att prova på deras två nya ölsorter.

Det var dom två nya sorterna India Pale Ale och Oatmeal Bitter som introducerades.

IPA:n är tillverkad av brittisk malt men med amerikansk humle. Det går inte att säga något annat än att det är en mycket lyckad kombination. Utan tvekan är det den godaste IPA jag druckit. Vanligtvis brukar jag inte föredra dom, men den här är smakrik och fyllig.

Den andra sorten, Oatmeal Bitter, är såklart gjord på havre och smakar ännu mer. Den är väldigt mörk och smakrikare än det mesta.

Av olika anlednignar var jag extremt trött, väldigt less och inte alls upplagd för att dricka öl. Att det regnade, och att guppandet av pråmen gjorde mig illamående hjälpte inte.

Trots det ångrar jag inte besöket. Dessa två ölsorter är utan tvekan dom två godaste som kommit från Jämtlands Bryggerier, och dom har nog aldrig gjort en öl som inte är väldigt god. Jag vill till och med sträcka mig så långt som att dessa två ölar är bland dom godaste överhuvudtaget. Dom är helt fantastiska och jag längtar redan tills jag kan prova dom igen.

Har en misstanke om att jag inte kommer bry mig om att prova så många andra ölsorter på ölmässan.

Andra bloggar om: , ,


Om detta inlägg