Emmy-nomineringar

Idag släpptes det vilka som har fått Emmy-nomineringar i år. Här nedan kommer listan:

Bästa komedi: Entourage, The Office, 30 Rock, Two and a Half Men, Ugly Betty

Bästa kvinnliga skådespelare, komedi: America Ferrera, Tina Fey, Felicity Huffman, Julia Louis-Dreyfus, Mary Louise Parker.

Bästa manliga skådespelare, komedi: Alec Baldwin, Steve Carell, Ricky Gervais, Tony Shalhoub, Charlie Sheen

Bästa dokusåpa: Amazing Race, American Idol, Dancing with the Stars, Project Runway, Top Chef

Bästa kvinnliga skådespelare, drama: Minnie Driver, Edie Falco, Sally Field, Kyra Sedgwick, Mariska Hargitay

Bästa manliga skådespelare, drama: James Gandolfini, Denis Leary, James Spader, Kiefer Sutherland, Hugh Laurie

Bästa drama: Heroes, House, Boston Legal, Grey’s Anatomy, The Sopranos

Att Dexter inte fick en nominering för bästa drama eller bästa manliga skådespelare i ett drama är oförsteåligt, det var utan tvekan den bästa serien i höst.

Jag förstår inte heller hur Two and a Half Men kan få en nominering när inte How I Met Your Mother får någon, men jag förstår inte heller hur den tidigare kan få fortsätta visas. Uppenbarligen är det dock många som tittar på den serien. Även om jag gillar 30 Rock så tycker jag nog Weeds helt klart platsar bättre, den serien skulle för övrigt platsa in före alla nominerade för bästa drama förutom House. Av de övriga nominerade i komedikategorin gör det mig inte så mycket vilken som vinner, troligen blir det Ugly Betty.

Bästa kvinnliga skådespelare i en komedi lär nog gå till America Ferrara men själv skulle jag gärna se Mary Louise Parker, även om hennes roll snarare skulle platsa i drama-kategorin. För bästa manliga skådespelare är det nog ett ganska jämt lopp, bara inte Charlie Sheen vinner så är jag nöjd. Alec Baldwin i 30 Rock är dock riktigt bra, så man kan ju hoppas att det blir hans år i år.

Bästa dokusåpa bryr jag mig inte om, men ska nån vinna kan det få bli Gordon Ramsey raljerande i Top Chef.

Bästa kvinnliga skådespelare i ett drama har jag inte mycket att säga om, Minnie Driver gör ett bra jobb i The Riches, som alltid. De övriga kan jag inte säga att jag sett så mycket av. För bästa manliga huvudroll kan det av de nominerade inte bli någon annan än Hugh Laurie, de övriga kommer inte ens i närheten. Möjligen tackas James Gandolfini av med en vinst.

För bästa drama är det helt klart också House som gäller av de nominerade, visst fanns det bättre som visades, men av någon anledning fick de ju inte vara med. Antagligen blir det dock Grey’s Anatomy då det är så sjukt populärt eller The Sopranos som avskedstack.

Som vanligt är inte Emmy så mycket att bry sig om, de som borde bli nominerade blir inte det, och när det kommer till kritan lär de av de nominerade som borde vinna inte heller de som kommer segrande ur striden.

Andra bloggar om: , , , , ,


Om detta inlägg