Kommande TV-serier i höst

Beställningarna på nya serier som ska börja sändas i höst i USA har nu börjat komma in. Tyvärr verkar det inte vara speciellt många intressanta serier på gång. Det är omstöpningar av gamla koncept eller uppenbart värdelösa saker som inte kommer hålla många avsnitt. Man undrar vad tv-bolagsfolket egentligen tänker med.

Inte heller verkar det vara speciellt många sitcoms, och de få det blir är ännu sämre än förra höstens skörd. En serie om grottmänniskor i nutid, baserad på reklaminslag? Kom igen! Vad ska jag då se på i höst, om nu även How I Met Your Mother läggs ner? Kanske måste jag helt enkelt göra som alla andra och börja titta på The Office. Skönt att veta att The Sarah Silverman Program i alla fall fått en andra säsong.

Förvisso kommer det en amerikaniserad version av den brittiska sitcomen The I.T. Crowd, som var riktigt kul. I amerikanskt format lär den inte bli speciellt bra dock.

På dramfronten är det något bättre, men jag kan inte direkt se något som står ut. Ett par stycken kopior av Sex in the City, till viss del blandat med Ugly Betty. Trots stora namn i vissa av rollerna tror jag inte det kommet bli något av dem.

Sam I Am med Christina Applegate som vaknar upp med minnesförlust efter ha legat i koma kanske kan bli intressant. Kul med lite vardagskonspirationer då hon måste försöka ta reda på vem hon är medan hennes familj och vänner gömmer något för henne. Det visar sig att hon inte varit den trevligaste personen och hon får fråga sig själv vem hon egentligen är och vad hon vill vara. Tyvärr vet jag inte om Christina kan hålla uppe serien själv, och hon har ju inte direkt haft några större framgångar sedan Married With Children. Sen kan man ju undra hur länge serien kan hållas intressant.

Från skaparna av Battlestar Galactica kommer The Bionic Woman med Katee Sackhoff som spelade Starbuck i samma serie. Alltid trevligt med nya SF-serier, men frågan är om det inte kan bli lite cheesy. En annan SF-serie som jag ser fram emot, men som även kan bli riktigt dåligt är The Sarah Connors Chronicles som utspelar sig i Terminator-universat. Det är ganska passande i och med att det nyligen kommit information om en ny trilogi filmer i samma universa, men som utspelar sig i framtiden.

Andra serier som kan vara värda att kolla in är Miss/Guided och Chuck, men det är bara för att de verkar något mer intressanta än övriga serier. Det är inget jag speciellt ser fram emot.

Andra trevliga nyheter är att Studio 60 on the Sunset Strip återkommer 24 maj med de återstånde 6 avsnitten av första säsongen. Serier som blivit förnyade till hösten är bland andra de inte helt oväntade House, Prison Break och Ugly Betty. Även Scrubs återkommer med en sjunde, sista säsong även om den blir förkortad till endast 18 avsnitt. Även Battlestar Galactica kommer tillbaka med en fjärde och sista säsong som lär kunna bli episk.

Jag hoppas verkligen att det kommer något nytt och oväntat bra, i stil med Heroes i höstas eller Prison Break förra hösten. Annars kan det bli en ganska tråkig höst med bara gamla serier att titta vidare på.

Andra bloggar om: , ,


Om detta inlägg