Ragnar Tørnquists nya spel

Mannen bakom de två underbara äventyrsspelen The Longest Journey och Dreamfall, Ragnar Tørnquist, har de senaste åren jobbat på ett nytt spel som han i sin blogg ibland omnämnt som NBT — eller Next Big Thing. Fram tills idag har han egentligen inte skrivit nånting om spelet, mer än att det ska vara ett berättelsedrivet MMORPG.

Häromdagen släpptes det lite kryptisk infomation om ett nytt spel som skulle kunna vara det nya MMORPG:et från FunCom. Redan idag skriver Ragnar om att det verkligen stämmer. På webbplatsen Dark Demons Cry Gaia har de kryptiska bilderna diskuterats och nu fortsätter diskussionen om spelet — som heter The Secret World.

Jag har själv inte orkat försökt klura ut det hemliga meddelandet, och i och med att den riktiga nyheten redan släppts känns det lite meningslöst. Vill man finns det redan information att hitta på webben om vad det kryptiska meddelandet är.

Spelet utspelar sig i nutid, i vår värld, men det är en värld med hemligheter, monster och magi. Världen innehåller gamla legender och konflikter och konspirationsteorier. Antagligen drar det en del inspiration från Dan Browns böcker, som The Da Vinci Code.

Funcom har en del erfarenhet av MMORPG-spel nu efter Anarchy Online och nya Conan, och med Ragnar Tørnquist som producent och regissör så kan det bli riktigt bra. Jag gillar även hans tankar om berättelsedrivna spel och det ska bli intressant hur han verkligen har fört in det i ett MMORPG.

Synd bara att jag varken har Windows eller Xbox 360 som det kommer släppas till. Å andra sidan hinner jag kanske skaffa den senare innan det släpps då det inte ens finns något release-datum satt.

Läs mer om The Secret World i Funcoms pressmeddelande.

Andra bloggar om: , ,


Om detta inlägg