Playa del Sol

Den 21 januari år började en ny komediserie på SVT kallad Playa del Sol. Serien skapades av Peter Settman, Jon Holmberg och Gustav Boman och har komikerna Henrik Hjelt och Mikael Tornving, kända från bland annat Parlamentet, i huvudrollerna. Serien gick i 12 halvtimmeslånga avsnitt och sista avsnittet gick nyligen.

Jag är vanligtvis ingen stor fan av svensk TV, då det sällan är något som är värt att se. Med undantag av Ulf Malmros lysande tv-serier Rapport till Himlen, Silvermannen och nu senast Mäklarna. Men eftersom jag tycker både Mikael och Henrik är bland de bättre komikerna i Sverige just nu så passade jag på att titta in serien efter ett tag. Det visade sig vara ett bra val, då den verkligen är rolig. Stundtals är det faktiskt lysande bra, även om den är något ojämn.

Playa del Sol utspelar sig på en turistort på Gran Canaria och handlar om några anställda på resebolaget Shine. Henrik Hjelt spelar Mårten som egentligen jobbar på huvudkontoret men som blivit tvingad att jobba en säsong på en semesterort för att kunna väljas in i ledningen. Dessutom krockar det med hans bröllopsplaner men tyvärr har han inget val. På plats finns Mikael som spelar platschefen Tommy som anser att reglerna från huvudkontoret knappt ens kan räknas som riktlinjer. Vi får även träffa de tre övriga anställda på anläggningen. Först är det Steffen (Richard Ulfsäter), en ung kille som är mer intresserad av att träffa tjejer än att jobba och som dessutom inte är speciellt smart. Dessutom får vi även träffa Linn (Josephine Bornebusch), en yngre tjej som är glad och engagerad men som lätt blir distraherad. Till sist är det en tjej kallad Sandra (Saga Gärde) som har jobbat lite längre men vill byta till en annan semesterort och som hade ett förhållande med platschefen Tommy när hon var ny.

Kemin mellan karaktärerna är väldigt bra, och även om de alla är ganska stereotypa så passar de väldigt bra. Varje avsnitt blandar ett par längre historier med kortare sketchliknande inslag och en hel del one-liners. Serien känns välgjord, med en del scener inspelade på plats på Gran Canaria, och har hyfsat bra skådisar.

Hur det går för Mårten med hans bröllop och inval till ledningen får du se själv i serien.

På SVT:s hemsida går det att se fösta avsnittet av Playa del Sol samt läsa information om serien.

För de som är intresserade så finns Playa del Sol att köpa på DVD på Discshop.

Andra bloggar om: , , , , ,


Om detta inlägg