Byggarbetplatsbalett

Häromdagen väntade jag på tåget och hade inte något att göra i en halvtimma eller så. Och eftersom det är ett stort bygge bredvid stationen i Uppsala så stod jag en stund och fascinerades över arbetet som pågick därnere. Bygget består nämligen för tillfället av ett gigantisk hål i marken som sakta men säkert fylls med olika byggmaterial.

Det var något väldigt rogivande med att se andra arbeta i sakta mak. Man stressar inte gärna när man har stora byggblock att styra in till rätt plats. Olika grupper med arbetare verkade jobba helt självständigt, men ibland bröt någon person ut och vandrade iväg till någon annan del av bygget eller slöt upp med en annan grupp.

Det kändes som att ha ett gigantiskt akvarium att stå och titta på, eller kanske någon sorts byggarbetsplatsbalett. Men det kanske inte de som jobbar där skulle hålla med om. Allt detta arbete kommer så småningom bli ett underjordiskt parkeringshus, konserthus och ett resecentrum. För tillfället är det dock en harmonisk upplevelse för oss åskådare och en arbetsplats för andra.

Andra bloggar om: ,


Om detta inlägg