Värdelös check

För ett tag sedan fick jag en utbetalningscheck från Cafépress med en liten summa pengar som jag tjänat in på försäljning. Tidigare har jag spenderat de få inkomster som kommit in genom att handla prylar för dem men jag har inte haft något jag velat haft därifrån på ett tag nu. Dessvärre hade jag glömt att stänga av att de skicka provisionen som check, eftersom jag aldrig trodde jag skulle komma upp i de summorna.

Så nu sitter jag här med en internationell check på $26 som det kostar 175 spänn att lösa ut. Det skulle resultera i att jag får en hel tia för den, vilket är rätt fånigt. Tio-kronorssedlarna avskaffades ju för ett bra tag sen och det med rätta, det är inte mycket man kan handla för tio kronor. Visserligen skulle jag kunna lösa ut checken och köpa en kola eller nåt, men det skulle betyda att banken tjänar pengar på att jag sålt prylar på internet. Det tycker jag inte är helt rätt, så jag kommer nog sätta upp min fina låtsas-tio-kronors-sedel på väggen eller nåt.

Tacka vet jag Google som kan betala ut direkt till bankkonto istället för att bara begränsa sig till en check. Jag bör få en trevlig summa pengar från Google vid nästa månadsskifte skulle jag tro, och det utan att göra något direkt jobb.

Andra bloggar om: , , ,


Om detta inlägg